Letnia sałatka z kaszą kuskus, pomidorami i miętą
Składniki:
100 g kaszy kuskus
2 duże pomidory
1/2 cebuli
1/2 pęczka natki
1/2 garści liści mięty
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól i pieprz
Wykonanie:
1. Kuskus posolić i zalać wrzątkiem tak, żeby 1/2 cm wody wystawało ponad kaszę.
2. Pomidory pokroić w grubą, a cebulę w drobną kostkę.
3. Natkę i miętę drobno pokroić.
4. W kubku wymieszać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i wymieszać z sałatką.
Sałatka jest orzeźwiająca, smaczna, pożywna, sezonowa i zdrowa i w zaledwie 10 minut gotowa!
Kolejna propozycja na sezonową sałatkę ze szpinaku.
Wiosenna sałatka z mniszkiem lekarskim.
Jesienna sałatka z dynią i orzechami laskowymi.
