40 przepisów na ZDROWE SŁODYCZE znajdziesz w moim ebooku kulinarnym. Jest on idealny dla każdego, kto chce się zdrowo odżywiać i lubi słodycze. Przepisy tworzyłam tak, aby miały jak najmniej…
PRZEPISY
-
-
Czerwony barszcz z uszkami to podstawowe (i dla większości ulubione) danie polskiego wigilijnego stołu. Domowy barszczyk wymaga domowego zakwasu, który w przeciwieństwie do sklepowego nie ma szkodliwych dodatków chemicznych (np.…
-
PRZEPISY
Regulamin konkursu „Nostalgiczne wspomnienie związane ze słodyczami ”
by Julita Batorby Julita BatorRegulamin konkursu “Nostalgiczne wspomnienie związane ze słodyczami” 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE Konkurs jest organizowany pod nazwą “ Nostalgiczne wspomnienie związane ze słodyczami” i nazywany jest również: „Konkursem”. Organizatorem Konkursu jest Julita…
-
PieczywoPRZEPISY
Ebook „Jedz chleb i chudnij” już niedługo w sprzedaży!
by Julita Batorby Julita Batorhttps://www.julitabator.pl/produkt/jedz-chleb-i-chudnij/Jeśli lubisz chleb i nie wyobrażasz sobie bez niego życia, a chcesz jeść zdrowo, nie liczyć kalorii i nie tyć, to mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Możesz jeść chleb i…
-
PRZEPISYZdrowe życieZdrowie
Co jest nie tak z naszym jedzeniem? Raport NIK-u
by Julita Batorby Julita BatorNajnowszy raport NIK-u na temat bezpieczeństwa żywności nie pozostawia większych złudzeń. Na kilkudziesięciu stronach możemy przeczytać, że z naszą żywnością nie jest dobrze. Żeby było lepiej, potrzeba ogromnych nakładów finansowych,…
-
PRZEPISYZdrowe słodycze
Miękkie, dojrzawające pierniczki o korzennym zapachu
by Julita Batorby Julita BatorPieczenie pierniczków to wieloletnia tradycja w naszej rodzinie, którą uwielbiają i starsi i młodsi, bo sygnalizuje, że święta Bożego Narodzenia są już bardzo blisko. Miękkie, dojrzewające pierniczki o korzennym zapachu…
-
Jaglanka jest dobra na każdą porę roku, ale jesienią i zimą sprawdzi się szczególnie. Ma bowiem mnóstwo witamin i minerałów, które wzmacniają organizm, dzięki czemu jesteśmy lepiej chronieni przed infekcjami…
-
Podobno brownie wziął swój początek z tego, że jakaś gospodyni domowa zapomniała dodać do niego proszku do pieczenia. W związku z czym ciasto nie wyrosło, ale za to było wspaniałe…
-
W naszym domu gofry nie goszczą zbyt często na deser, gdyż unikamy białej mąki i tłuszczu, a dodatki do gofrów to najczęściej sam cukier. Mają one jednak to do siebie,…
-
„Śmierć tego nie ubodzie, u kogo szałwia w ogrodzie”. Tak mówiono kiedyś o szałwii, doceniając jej wielostronne zastosowanie w medycynie ludowej. Słowo „Salvia” pochodzi z łaciny i oznacza sprawy związane…