Home O mnie

O mnie

by Julita Bator

Witam Was serdecznie na moim blogu!

Sześć lat temu przypadkiem rozpoczęłam eksperyment, który z powodzeniem kontynuuję do dzisiaj. Przestałam mianowicie kupować żywność przetworzoną, a zaczęłam ją w dużej mierze sama wytwarzać w domu. Zanim wrzucę produkt spożywczy do koszyka czytam jego etykietę, żeby stwierdzić, czy podchodzi on ciągle pod kategorię „spożywcze” czy raczej „chemia”. Swoje przedsięwzięcie oraz jak to wpłynęło na zdrowie mojej rodziny opisałam w poradniku Zamień chemię na jedzenie. W swojej kolejnej książce Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy podzieliłam się pomysłami na potrawy do szkoły, do pracy, na święta.

Na blogu będą się pojawiać przepisy na zdrowe potrawy, wskazówki jak kupować i gotować bez chemii, moje odkrycia i olśnienia dotyczące zdrowego odżywiania w szczególności, ale też zdrowego stylu życia w ogóle. Będę Was również na bieżąco informować o spotkaniach z moim udziałem. Pozdrawiam Was bardzo ciepło i do rychłego usłyszenia!

Julita

4 komentarze

Julita Wróbel 29 czerwca, 2015 - 3:35 pm

Pani Julito,
przygotowuję artykuł na temat jakości chleba dla międzynarodowego portalu blastingnews. Chciałabym z Panią porozmawiać na temat praktyk producentów pieczywa i opublikować na tym portalu. Proszę kontakt. Czy mogę do Pani zadzwonić? Wysłać pytania na maila?

Pozdrawiam,
Julita Wróbel

Reply
Ewa 3 sierpnia, 2015 - 8:56 am

witam,
czy ma Pani jakiś fajny, zdrowy przepis na gofry 🙂

Reply
Ewa 7 października, 2015 - 8:11 am

Nie wiem gdzie napisać do Pani-dlatego zostawiam tu komentarz w nadziei na odzew, mianowicie Pani książka mnie zainspirowała do zdrowego żywienia, Pani wskazówki to absolutna podstawa żywieniowa, ale znalazłam na internecie informacje na temat prawidłowego łączenia pożywienia na str. http://www.kierunekzdrowie.com, i tam np. nie można łączyć białka ze skrobią, czyli np. w Pani przepisach są dopuszczone takie połączenia np.placki orkiszowe (skrobia) z kurczakiem (białko).Podobno wg. Paula Pitchford’a „Odżywianie dla zdrowia” :
„”Gdy nieprawidłowo komponujemy posiłki, wiele pokarmów nie zostaje strawionych i latami zalega w naszych jelitach, gnijąc i fermentując. Powstają bakterie, które wytwarzają toksyny i zatruwają nasz organizm.””
Jestem ciekawa co sądzi Pani na ten temat,proszę o odpowiedź na e-maila.POzdrawiam Ewa

Reply
Agnieszka 24 listopada, 2015 - 7:32 am

Witam ! Szukam zdrowych posiłków dla mojego 9mies maluszka. Karmie piersią,gotuje zupki robie soki owocowe (głównie jablko) ale co dalej?

Reply

Dodaj komentarz