Mrożone jogurtowe batoniki - Julita Bator - Blog
Home PRZEPISY Mrożone jogurtowe batoniki

Mrożone jogurtowe batoniki

by Julita Bator

Idealny przepis na upalne lato. Banalnie prosty, orzeźwiający, ze składników, które ma się pod ręką.

Mrożone jogurtowe batoniki

Składniki:

300 ml jogurtu greckiego

2-3 łyżki miodu

posypka (pokrojone owoce świeże lub suszone), orzechy

Wykonanie:

  1. Pojemnik 20cmx20cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Jogurt wymieszać z miodem i przełożyć do pojemnika. (Jogurt ma mieć wys. ok. 1 cm).
  3. Porozrzucać posypkę.
  4. Pojemnik przykryć i mrozić kilka godzin.
  5. Łamać na bieżąco lub pokroić w prostokąty.
  6. Przechowywać w zamrażarce.

Zobacz także

Dodaj komentarz